Ludovic Orban pune „punctul pe i”: „Alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022!”

0

Ludovic Orban a făcut noi precizări privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Preşedintele PNL a declarat că începând cu 1 ianuarie 2022, alocaţiile vor creşte cu 20 la sută plus indexarea curentă cu inflaţia.

Ludovic Orban i-a asigurat pe părinţi că se vor găsit soluţii pentru ca alocaţiile copiilor să crească de la 1 ianuarie 2022 cu 20 la sută.

„Alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliţiei, indiferent de ce amendament a fost aprobat astăzi. De la 1 ianuarie 2022, alocaţiile vor creşte cu 20%, plus indexarea curentă cu inflaţia, conform legii.

Se va găsi soluţia legislativă astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească alocaţiile cu 20%. (…) Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflaţiei, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL. (…) Noi am luat decizia în cadrul coaliţiei ca să crească alocaţiile de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, cincimea respectivă”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai precizat că, în cazul în care PSD va ataca la CCR proiectul privind alocaţiile, coaliţia este pregătită.

„V-am prezentat decizia coaliţiei: să se adopte amendamentul de la Senat, să fie pregătit Guvernul să emită OUG dacă este atacată legea la CCR şi, de asemenea, s-a hotărât în cadrul coaliţiei că alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022”, a mai spus Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.