Olanda ridică majoritatea restricțiilor anti-Covid din 26 iunie!

0

Olanda începe o nouă etapă de relaxări. Turiștii care vor să viziteze Țările de Jos în această vară nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție, dacă păstrează distanțarea socială.

Premierul olandez Mark Rutte a făcut anunțul legat de noua etapă a relaxării restricţiilor împotriva COVID-19 în Olanda. Portul măştii va rămâne obligatoriu doar în mijloace publice de transport, în colegii şi licee. Relaxările vot intra în vigoare pe 26 iunie.

Portul măştii în Ţările de Jos nu va mai fi obligatoriu oriunde se poate respecta distanţarea socială. Guvernul olandez consideră că nu este cazul în transportul public, în colegii şi licee.

Discotecile și cluburile de noapte se vor redeschide și ele pentru clienții testați negativ.

De asemenea, în cafenele și restaurante se vor putea difuza meciurile Campionatului European de Fotbal pe ecrane mari, în interior sau în aer liber, de pe 26 iunie. Condiția e ca clienții să păstreze o distanță de 1,5 metri cel puțin.

„Ţările de Jos fac un mare pas” spre viaţa fără restricţii, a declarat premierul Rutte.

La jumătatea lunii august, Guvernul olandez va lua în considerare noi relaxări, cum ar fi, poate, renunțarea la păstrarea distanței.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.