Cătălin Drulă turează motoarele la Ministerul Transporturilor: Mai multe poduri peste Prut vor fi reabilitate cu fonduri europene!

Share:

Cătălin Drulă a anunțat, luni, că mai multe poduri peste Prut vor fi reabilitate cu fonduri europene. Mai mult, la Ungheni va fi construit unul nou, a precizat ministrul Transporturilor. 

Cătălin Drulă a precizat că, astfel, legăturile dintre țara noastră și Republica Moldova vor fi îmbunătățite.

”Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni.

Podul de la Galați – Giurgiulești, pe DN 2B. 
A fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri.
Execuția lucrărilor a pornit chiar în iulie și se va încheia peste 9 luni.
Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.

Podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni (unde proiectarea este deja în derulare). Studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce obținem acordul de mediu aflat în procedură, lansăm licitația de proiectare și execuție.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.