Ponta, mesaj tranșant la adresa derapajului guvernării de dreapta: PSD și partidele din opoziție să pregătească un plan economic realist până în 2024!

Victor Ponta spune că partidele din opoziție și PSD-ul trebuie să lucreze împreună la un plan economic „realist și inteligent” pentru viitorul ciclu electoral, după ce rata anuală a inflaţiei a urcat la 5%.

Victor Ponta aruncă bomba despre creșterea inflației. „Altfel spus – pe intelesul tuturor : salariile , pensiile si celelalte venituri au scazut in primele 6 ale lui 2021 cu 5% – pentru toti romanii ( mai putin cei cativa norocosi care au veniturile in Euro). Sa speram ca pana la sfarsitul anului ramanem “doar” cu o taiere de 10%! Stiu ca este ca la “Radio Erevan” – in 2021 nu s-a dat nimic ; s-a luat. Problema cea mai mare este insa 2022 . Imprumuturile au crescut urias si comtinua + deficitul balantei comerciale s-a triplat + preturile la energie si la materii prime aproape se dubleaza !

Fara un Plan Economic realist si inteligent vom merge doar din rau in mai rau . Nu astept asemenea solutii de la USR – PLUS ( ei sunt cu scandalul – nu cu solutiile). Imi doresc ca PSD si noi, celelalte partide mai mici din Opozitie, sa avem insa pregatit acest Plan pana in 2024 ( cum am avut in 2012). Si mai sper ca PNL sa faca ceva mai bun decat acum pana atunci. Altfel pierdem toti!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi la 3,4% pentru sfârşitul anului viitor, conform unei prezentări realizate luni de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR, Murgur Isărescu, avertizează că „creşterile din toamnă vor fi foarte mari”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.