Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj de Ziua Națională a Republicii Moldova: „Din Republica Moldova, urez „La mulți ani!” tuturor moldovenilor și sper să fim din nou împreună!”

0

Aflat la Cărpineni, în calitate de invitat de onoare și sponsor general al concursului ,,Moștenire”, la comemorarea a 60 de ani de la dispariția patriotului Ștefan Holban, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a transmis, vineri, 27 august, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Moldova, un scurt mesaj:

„La mulți ani, Republicii Moldova, cu prilejul Zilei Independenței! Din Republica Moldova, urez „La mulți ani!” tuturor moldovenilor și sper să fim din nou împreună, în țara mamă! Îmi doresc ca, împreună, români de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană şi să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât și a celor care definesc formarea identității și solidarității unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie!”

Ziua Independenței este ziua națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de independență față de Uniunea Sovietică, în 1991. Ziua Independenței este celebrată anual, în data de 27 august.

La 27 august 1991, în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova  şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU.

Anual, de Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele țării ține un discurs public, oficialii depun flori la statuia lui Ștefan cel Mare și este organizat un concert în Piața Marii Adunării Naționale. Populația participă la evenimente sportive, expoziții și concerte în aer liber.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.