Detectoarele de metale și cabluri, caracteristici și utilitate

0

Trusa de unelte a unui meseriaș cuprinde astăzi și instrumente extrem de utile care au rezultat în urma dezvoltărilor din domeniul tehnologic. Din această categorie fac parte și detectoarele de metale și cabluri, instrumente extrem de utile pentru identificarea diverselor elemente care se află chiar și în spatele unor pereți, fără a fi nevoie de spargerea acestora.

Care este utilitatea unui astfel de instrument și ce trebuie să ai în vedere în momentul în care îl alegi? Iată câteva informații extrem de utile în acest sens.

La ce sunt folosite detectoarele de metale și cabluri?

Cu ajutorul unui detector metale și cabluri ai posibilitatea de a localiza cabluri, conducte, circuite de curent sau scurtcircuite, chiar și în spatele pereților. Acesta poate fi folosit și pentru localizarea țevilor, a șinelor metalice, a cadrelor din lemn care sunt ascunse în spatele pereților fără a fi nevoie de găurirea acestora, precum și pentru fixarea în siguranță a rafturilor sau a mobilierului în cazul în care este vorba despre pereți despărțitori din gips-carton.

Există mai multe tipuri de dectoare care pot fi utilizate pentru o mare varietate de materiale. Detectoarele pentru cabluri și metale sunt utilizate și pentru identificarea firelor electrice sub tensiune, acest lucru fiind posibil cu ajutorul unor unde electromagnetice pe care le emit acestea.

Ce să ai în vedere atunci când alegi un astfel de detector?

Una dintre cele mai apreciate calități ale acestor dispozitive este acuratețea detecției. Pentru ca aceasta să fie cât mai ridică, este recomandată achiziția unui aparat care să aibă rezultate bune în ceea ce privește sensibilitatea și finețea analizelor realizate.

Un alt aspect important pentru un instrument de acest fel potrivit este cel al modului de reglare: numărul de opțiuni posibile de detectare, ușurința cu care sunt înțelese informațiile de pe ecran, manipularea butoanelor cu ajutorul cărora se realizează reglarea aparatului.

Pentru ca dispozitivul să fie unul eficient în utilizare, este indicată alegerea unuia ergonomic, care să ofere confort în utilizare. Prin definiție, aceste dispozitive sunt ușor de utilizat, prin simpla mișcare pe perete, moment în care se declanșează semnale sonore și luminoase, iar informații grafice sunt afișate pe ecranul cu care este acesta prevăzut. Importantă este și forma generală a detectorului, respectiv a butoanelor cu care este prevăzut, a dimensiunii pe care o are, precum și ușurința de utilizare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.