Un reputat virusolog român din SUA, mesaj tranșant. Când vine valul cinci al pandemiei în România!

0

Avertismentul unui reputat virusolog român din SUA. Costel Atanasiu a explicat într-un interviu la România Tv cât de importante sunt măsurile de restricţii impuse de autorităţi pentru a combate pandemia de coronavirus. Acesta a avertizat că antiviralele administratate preventiv sunt foarte toxice.

Costel Atanasiu anunţă că valul patru în România se va termina în preajma sărbătorilor de iarnă şi avertizează că valul cinci al pandemiei ar putea începe prin februarie.

„În fiecare tara valurile vin diferit. Nu cred ca se mixeaza valurile. La noi mare parte din populaţie s-a infectat si virusul nu mai are pe cine să infecteze. Aceste valuri scad de la sine. Valul asta al nostru a fost foarte puternic, dar a plecat foarte repede. Cred ca in jur de Revelion vom avea o valoare foarte scazuta a cazurilor si apoi poate mai trece o luna sau doua pana la urmatorul val”, a declarat virusologul la România Tv.

Virusologul a explicat că restricţiile impuse de autorităţi sunt mult mai importante decât orice medicament.

„Restrictiile sunt foarte importante. Uneori sunt mai importante decat medicamentele.  Mai bine previi decât să tratezi. Infectia e ca o loterie, cat de sanatos crezi ca esti, cat de tanar poti sa faci o forma grava sau chiar sa mori. Avem aici state cu restrictii mai mari sau mai mici si se vede din numărul de cazuri. Sunt state care merg cu media mondiala. Acest ultim val a fost mai mic din punctul de vedere al numărului de cazuri, dar extraordinar de mare al numărului de morti”, a mai precizat Atanasiu.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.