„Tricolorii”, în căutarea visului american!

Seniorii de la tenis de masă au ajuns la Houston, acolo unde se va disputa ultima mare competiție din acest an, Campionatul Mondial, care va debuta mâine, 23 noiembrie.

Sportivii au plecat în aventura americană cu gânduri mari! Să încheie acest an competițional cu brio!

„Din momentul în care am auzit că Mondialul se va ține la Houston m-am bucurat enorm. America este America, cred că oricine și-ar dori să ajungă acolo, chiar și cu sportul, nu doar în vacanță” – Eliza Samara, campioană europeană, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă a României. 

Ovidiu Ionescu, veteranul echipei masculine, are amintiri frumoase de la ultimul campionat mondial la care a participat, cel de la Budapesta, din 2019.

„Am reușit să obțin locul doi alături de Alvaro Robles în proba de dublu băieți, bineînțeles că există speranță și pentru acest campionat mondial. Sunt sigur că va fi o experiență frumoasă și o aștept cu nerăbdare”– Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

Pentru Cristian Pletea acest concurs va fi primul contact cu Statele Unite ale Americii.

„Nu am mai fost până acum, vreau să mă simt bine, să fac un rezultat cât mai bun pentru mine personal” – Cristian Pletea, component al echipei naționale de tenis de masă a României. 

Îndrăgostiți de SUA

„Am fost de 3 ori, o dată cu logodnica mea la New York, apoi am jucat un meci din campionatul Germaniei chiar la Washington și o dată la un concurs în Las Vegas. Fiecare oraș are povestea lui. Aș merge în toată America, dacă aș avea ocazia” – Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

“Chiar m-am gândit la un moment dat oare de ce nu e la tenis de masă un campionat puternic în America la tenis de masă, așa cum e NBA- ul. Ar fi fost visul meu să mă mut acolo, dar performanța și tenisul de masă momentan nu se leagă cu America” – Hunor Szocs, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

De Crăciun, în avion

Cel care a uitat șirul zborurilor către State este Andrei Filimon, antrenorul lotului național masculin.

„Am avut contract cu o firmă din America și eram obligat între Crăciun și Revelion, să fiu acolo. Timp de 8 ani am făcut acest drum” – Andrei Filimon, antrenorul lotului național masculin de tenis de masă a României. 

Chiar dacă le place mult America, sportivii nu și-ar dori să locuiască acolo.

„America e de vizitat, dar pentru mine tot Europa este tărâmul preferat” – Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

„Nu m-aș vedea locuind în America. Îmi place doar în vacanță, să vizitez, să mă distrez și să merg la cumpărături„ – Eliza Samara, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă a României. 

Mondialul începe mâine

Delegația României a ajuns la Houston aseară, urmând ca mâine atât fetele, cât și băieții să intre în concurs în probele de simplu și dublu mixt. Pe 24 noiembrie vor începe probele de dublu.

Lotul feminin este format din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, iar cel masculin din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș și Cristian Pletea. Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Viorel Filimon, Andrei Filimon și Ionuț Seni, Mioara Șincan, psiholog și Ion Anghel, fizioterapeut.

Campionatul Mondial Individual are loc în “George R. Brown Convention Center” din Houston. 128 de sportivi sunt pe tabloul principal la feminin și masculin, iar 64 de perechi participă la dublu feminin, masculin și mixt. Pentru sportivii români tabloul arată astfel:

Simplu feminin:

Bernadette Szocs – Paulina Vega (Chile)

Elizabeta Samara – Anna Wegrzyn (Polonia)

Adina Diaconu – Sofia Polcanova (Austria)

Andreea Dragoman – Anastassiya Lavrova ( Kazahstan)

Simplu masculin:

Ovidiu Ionescu – Yang Wang (Slovacia)

Cristian Pletea – Padasak Tanviriyavechakul (Thailanda)

Hunor Szocs – Ruwen Filus (Germania)

Rareș Șipoș – Martin Allegro (Belgia)

Dublu feminin:

16-imi –  Elizabeta Samara/Andreea Dragoman – Farah Abdel-Aziz/Yousra Helmy (Egipt)

32-imi – Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria) – Elina Maharjan/Nabita Shrestha (Nepal)

Dublu masculin:

16-imi-  Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (Spania) – Khalid Assar/Ahmed Saleh (Egipt)

32-imi – Rareș Șipoș/Cristian Pletea – Kwan Kit Ho/Chun Ting Wong (Hong Kong)

Dublu mixt – Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu –

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.