Abuz uriaș la Senat. Anca Dragu, revocată de la șefia Senatului de nociva coaliție PSD-PNL!

0

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului cu voturile PNL, PSD și UDMR. Funcția ar urma să fie preluată de premierul interimar Florin Cîțu, șeful PNL. USR a anunțat însă că va contesta acest lucru la Curtea Constituțională.

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului. Din 115 senatori prezenți, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost de asemenea 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri.

USR spune că revocarea Ancăi Dragu e „neconstituțională”.

„USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

„USR înțelege dorința noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituției doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflați vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliției hoției, pentru a apăra valorile democratice și europene”, se mai arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.