Pagube uriașe în urma protestelor din Kazahstan. Sectorul comerțului, cel mai afectat!

0

Valoarea totală a pagubelor cauzate de revoltele din Kazahstan a depășit 93,7 miliarde de tenge (aproximativ 214 milioane de dolari). Această situaţie a fost raportată luni, de Camera Națională a Antreprenorilor, „Atameken”.

Comerțul, cateringul, sectorul financiar, logistica și mass-media au fost cel mai puternic afectate de tulburările de săptămâna trecută din Kazahstan.

„Valoarea totală a pagubelor, conform estimărilor preliminare, s-a ridicat la peste 93,7 miliarde de tenge, dintre care 92,2 miliarde de tenge revin Almaty. Cele mai afectate sectoare au fost comerțul – 1245; catering – 25; sectorul financiar – 37; logistica – 9; Media – 2„, se arată pe site-ul oficial al „Atameken”.

Afacerile din Almatî au suferit cel mai mult de pe urma revoltelor – 1.234 de subiecți. În total, 1.319 antreprenori din Kazahstan au raportat despre problemele apărute din cauza protestelor.

Între timp, internetul a fost restabilit şi viaţa revine treptat la normal luni la Almatî, cel mai mare oraş din Kazahstan, după o săptămână de revolte, care au făcut zeci de morţi.

În Almatî, oraş cu 1,8 milioane de locuitori şi capitala economică a ţării, unde au avut loc cele mai violente revolte, site-urile locale şi străine puteau fi din nou accesate luni, decretată zi de doliu după cele mai sângeroase tulburări din istoria independentă a fostei republici sovietice. De asemenea, mijloacele de transport public puteau fi văzute din nou pe străzile din Almatî, pentru prima dată de la începutul violenţelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.