Eugen Tomac pune „punctul pe i”: Am participat la ședința conducerii PMP. Nu am participat la niciun puci!

0

Eurodeputatul Eugen Tomac, fost preşedinte al PMP, a informat, vineri, că, în această săptămână, a participat la o şedinţă a partidului, convocată la iniţiativa a 46 de lideri ai formaţiunii şi în care s-a decis convocarea Congresului, respingând afirmaţiile potrivit cărora reuniunea a fost una ilegală.

„În ultimele 24 de ore, am primit tot felul de mesaje care mai de care mai interesante, toate ducând spre ideea că am participat recent la un puci. (…) Nu am participat la niciun puci. În schimb, da, am participat săptămâna aceasta la o şedinţă a PMP, convocată la iniţiativa a 46 de lideri ai PMP. De ce? În primul rând, pentru că PMP nu a mai avut o şedinţă de partid de mai bine de două luni, ori acest aspect este inadmisibil în rândul unei structuri politice, mai ales că după PSD şi PNL suntem partidul cu cei mai mulţi reprezentanţi în administraţia locală. De asemenea, am fost şocat că, deşi domnul preşedinte al PMP era în sediul central al partidului în care avea loc reuniunea a 70% din liderii partidului, a ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală. Această abordare, pe care nu am înţeles-o şi nu o voi înţelege niciodată, ne-a determinat pe mine şi majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou Congres”, a scris Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Tomac a precizat că nu s-a discutat în acea şedinţă despre relaţia cu alte partide.

„Legat de subiectul fuziunii cu PNL vă pot spune atât: în 2020, Orban ne-a propus fuziune şi, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul preşedinte Băsescu. Răspunsul preşedintelui Băsescu a fost scurt: nu. În 2021, Cîţu ne-a propus fuziune şi, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul preşedinte Diaconescu. Răspunsul preşedintelui Diaconescu a fost: da, apoi s-a răzgândit”, a mai scris Tomac.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.