Gabriela Firea nu mai acceptă compromisuri. Ministrul Familiei va demara controale în centrele de plasament!

0

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat controale şi verificări în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, ca urmare a înmulţirii cazurilor de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi a abandonului şcolar şi a consumului de alcool şi substanţe interzise.

Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali pentru că ”s-au înmulţit cazurile de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise”. 20 de cazuri grave s-au produs doar în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă, a explicat Gabriela Firea.

”Am toleranţă zero faţă de aceste abuzuri la adresa copilor, fie că este vorba de violenţe fizice sau verbale, abuzuri sexuale sau alte tipuri de probleme. Am primit inclusiv situaţii în care nu s-au realizat la timp achiziţiile, şi copiii s-au culcat flămânzi şi au dormit în frig. Aceste lucruri nu trebuie să fie tolerate, şi nu trebuie acceptate”, a declarat Gabriela Firea, într-o înregistrare postată pe Facebook.

Gabriela Firea a spus că va lua legătura cu primarii şi preşedinţii de CJ din judeţele unde s-au întâmplat aceste nereguli „pentru a-i informa şi să găsim împreună modalităţi de a preveni astfel de situaţii neplăcute şi pentru a corecta cadrul legislativ, pentru ca lucruri de acest fel să nu se mai întâmple”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.