Bill Gates trage un semnal de alarmă: Vor fi pandemii mult mai grave decât Covid-19!

0

Bill Gates pledează în favoarea unui efort global uriaş în vederea unei mai bune pregătiri pentru viitoarea pandemie. Miliardarul îndeamnă liderii lumii la ”jocuri de germeni” în vederea pregătirii împotriva unor atacuri bioteroriste.

Bill Gates susține că, în ciuda faptului că variantele Delta și Omicron sunt cele transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar putea avea de-a face cu un agent patogen cu o rată mult mai mare de decese sau forme grave.

Bill Gates spune că prioritățile lumii sunt ”ciudate” și că sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor a revenit filantropilor și guvernelor bogate.

”Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, susține Gates.

Miliardarul a adăugat că mare parte din inovațiile pentru pregătirea unei viitoare pandemii ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Lumea are nevoie de o cercetare globală, în valoare de miliarde de dolari, pentru a se pregăti mai bine pentru viitoarea pandemie, care ar putea fimai gravă decât covid-19, pledează Bill Gates, relatează The Guardian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.