Florin Cîțu pune tunurile pe Alexandru Rafila: În vară eram acuzați de oameni care astăzi au puterea deciziei!

0

Liderul PNL, Florin Cîțu, a criticat din nou, astăzi, modul în care este gestionată situația epidemiologică provocată de pandemia de coronavirus, făcând aluzie la ministrul în funcție al Sănătății, social-democratul Alexandru Rafila. Referitor la certificatul verde COVID, fostul premier spune că este posibil ca acest document să nu mai fie necesar în România, subliniind că e nevoie de o analiză obiectivă, bazată pe stabilirea unor obiective.

„Mă uit ca orice român la situație și văd două elemente: crește numărul de persoane infectate, scade numărul de persoane vaccinate. Eu știu că în vară, de pe băncile Parlamentului, eram acuzați de oameni care astăzi au puterea deciziei că nu crește campania de vaccinare, că sunt persoane care sunt infectate în număr mare. Astăzi vedem același lucru fără niciun fel de soluții. Așa se întâmplă în viață, câteodată te prind din urmă ipocriziile. (…) Ministrul Sănătății este acolo pentru a rezolva problemele. Astăzi avem un număr mare de persoane infectate, număr mic de persoane vaccinate”, a afirmat Cîțu, într-o declarație de presă susținută la Parlament.

Întrebat dacă adoptarea certificatului verde la locul de muncă mai este oportună, președintele PNL a răspuns: „Să nu ne învârtim în jurul certificatului. Trebuie să ne gândim la soluții care să ducă la obiective. Care sunt obiectivele? Obiectivul nostru este de a avea mai puține persoane infectate. Hai să vedem care sunt soluțiile. Dacă vrem mai multe persoane vaccinate, hai să vedem soluțiile. Poate certificatul e una dintre ele, poate nu, dar până la urmă eu aici am o problemă, că nu văd care e obiectivul. Dacă nu am un obiectiv, nu pot să judec dacă cineva își face treaba sau nu. Oricum, evaluarea o face premierul și dacă premierul e mulțumit, e bine atunci”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.