Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că „a irosit” 40.000 lei din banii bucureştenilor: „Bucureșteanul plătește, când primarul greșește!”

Gabriela Firea susţine că 40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general. Potrivit fostului primar al Capitalei, este vorba despre amenzile primite de Nicuşor Dan de la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Senatorul PSD îl acuză pe actualul primar al Capitalei că „a irosit” 40.000 lei din banii bucureştenilor.

„Bucureșteanul plătește, când primarul greșește! Amenzile pe care Nicușor Dan le-a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că nu a respectat legea au fost plătite, ilegal spun eu, din bugetul Primăriei Capitalei.
40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile și încăpățânarea actualului primar general de a face propriile legi.

Aproape 1.600 de certificate de urbanism nu au fost semnate la timp de primarul general, chiar dacă legea spune clar că trebuie eliberate în maximum 15 zile de la primirea cererii. Inspectoratul de Stat în Construcții l-a amendat cu 20.000 de lei pe Nicușor Dan pentru nerespectarea legii și i-a impus primarului general să semneze certificatele de urbanism. În zadar!

La fel s-a întâmplat și cu toate autorizațiile de construire din ultimul an. Aproape 500 de solicitări au depășit termenul legal de 30 de zile. Altă amendă de 20.000 de lei pentru Nicușor Dan și din nou obligația de a elibera autorizațiile în termenul legal.

Nicușor Dan nu a plătit, însă, amenzile din buzunarul propriu, chiar dacă ele au fost emise pe numele său, nu al instituției. În doar o săptămâna, ambele sancțiuni au fost achitate din bugetul Primăriei Capitalei. „, a anunţat Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea susţine că primarul general „nu respectă fix ce le cerea celor de dinaintea sa: să respecte legea și să cheltuie chibzuit banul public! Ar fi trebuit să plătească din salariul său amenzile, iar Primăria Capitalei trebuie să explice în ce bază a achitat sancțiunile primite de persoana fizică Nicușor Dan în exercitarea mandatului de primar general”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.