Nicușor Dan avertizează că vor exista consecinţe în urma grevei STB: A adus pierderi de 14 milioane de lei!

Share:

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că sunt numeroase probleme la STB, dar că sindicatul a venit cu o revendicare ce nu putea fi soluţionată – demisia directorului general.

Greva a dus la pierderi de până la 14 milioane de lei, spune Nicușor Dan, care a mai precizat că pentru a face grevă este nevoie de parcurgerea unor paşi procedurali.

”Am avut o grevă ilegală, a constatat-o instanţa încă din după-amiaza primei zile. dacă oamenii ar fi fost rezonabili, ar fi înţeles încă din momentul acela şi ar fi reluat activitatea de transport public. Dincolo de faptul că a fost ilegală, pentru că nu se fac greve în stare de alertă, chiar dacă faci grevă, trebuie să faci nişte paşi procedurali prin care opinia publică să ştie că s-ar putea să existe o grevă, faptul că trebuie să asiguri o treime din numărul de autovehicule, autobuze, troleibuze, tramvaie, dincolo de chestiunea asta, ce a fost absurd a fost că solicitarea cu care a venit sindicatul a fost ea însăşi ceva ce nu putea fi soluţionat, adică demisia directorului general”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a explicat de ce revendicările sindicaliștilor au fost absurde.

”Bineînţeles că există probleme în STB, există probleme cu calitatea vehiculelor, în special a tramvaielor, există multe probleme în STB însă în mod absurd, solicitările cu care s-a venit în această grevă nu au fost de remediere a acelor procese care nu funcţionează în societate, a fost demisia directorului general, în condiţiile în care chiar Contractul Colectiv de Muncă spunea că sindicatul nu avea voie să ceară demisia directorului general şi patronatul nu are voie să ceară demisia directorului de sindicat. Sunt multe probleme în STB, sunt unele care pot fi soluţionate relativ repede, dar sunt unele care ţin de o finanţare care din păcate o să aibă răspuns în timp”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Primarul general atrage atenția că vor exista consecinţe în urma grevei STB.

”În momentul acesta s-au constituit comisii de disciplină care analizează ce s-a întâmplat şi în urma acestora o să vedem inclusiv oameni la care li se va desface contractul de muncă pentru că nu au respectat ce e scris în el, dar ce e mai important e să ne uităm la cei care au incitat. Pentru că, de fapt, ce s-a întâmplat acolo a fost că ani de zile această societate a fost condusă de sindicat (…) şi în sfârşit există o încercare de a organiza această societate în mod profesionist. De aici a venit această solicitare de demitere a directorului general”, a declarat Nicuşor Dan.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.