Ludovic Orban a cerut amânarea votului la moțiunea simplă pe energie: „Suspendarea lucrărilor nu însemna că ministrul Popescu trebuia să dea bir cu fugiții!”

Share:

Ludovic Orban a cerut, în urmă cu scurt timp, de la tribuna Parlamentului, amânarea votului de astăzi pe moțiunea simplă pe Energie, îndreptată împotriva ministrului Virgil Popescu, și reprogramarea dezbaterilor cu participarea ministrului liberal. Liderul Forței Dreptei l-a acuzat pe ministrul Popescu de faptul că, „pretextand ca a fost agresat verbal, a fugit si nu si-a desfasurat obligatiile avute ca mininistru”. Orban face referire la incidentul perecut luni, în Parlament, când au fost suspendate dezbaterile pe moțiunea împotriva ministrului Energiei, totul ca urmare a unui conflict zbucnit între Virgil Popescu și George Simion, liderul AUR.

„Conform Constituției, doar Parlamentul poate controla activitatea Guvernului. Pintre instrumentele de control se înscrie moțiunea simplă.

Ceea ce s-a întâmplat la ședința de luni a fost grav (…), că un parlamentar a încălcat cele mai elementare noțiuni de bun-simț, regulamentul de funcționare al Camerei Deputaților, dar și regulile de civilizație (…)

Profitând de situația creată, președintele de ședință trebuia să îl dea afară pe deputatul care tulbură lucrările, să îl scoată din plen (…).

Cel mai grav lucru care s-a întâmplat e că ministrul chemat în fața moțiunii nu a mai revenit în plen și nu și-a mai prezentat răspunsurile și soluțiile la temele din moțiune. Faptul că un ministru, în cursul unei porceduri de control parlamentar, se sustrage mi se pare o situație de o gravitate fără precedent. Suspendarea lucrărilor nu însemna că ministrul trebuia să dea bir cu fugiții.

Virgil Popescu nu a fost chemat în Parlament să acuze USR. Nu a fost chemat să îl fac prost pe Simion. El e ministrul Energiei. A fost chemat să vorbească despre prețuri, despre facturile românilor (…).

Virgil Popescu, pretextând că a fost agresat verbal, a fugit și nu și-a desfășurat obligațiile avute ca ministru. De aceea propun scoaterea de pe ordinea de zi a votului și reprogramarea chemării lui în plen pentru a da seama (…)”, a afirmat Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.