Marcel Ciolacu, mesaj tranșant către liberali: Voi prelua funcția de premier, după un an și jumătate de mandat al lui Nicolae Ciucă!

Acordul dintre PSD, PNL şi UDMR prevede ca perioada de 3 ani până la alegerile guvernamentale va fi împărţită între PNL şi PSD.

Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a transmis zilele trecute liderului PNL Florin Cîțu că o eventuală destrămare a coaliției de guvernare va duce la alegeri anticipate. Comentariul lui intervine în condițiile în care cei doi lideri ai principalelor partide din coaliția de guvernare fac în ultimul timp declarații prin care se critică reciproc.

Îl anunţ oficial pe domnul Cîţu: dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate”, a avertizat Marcel Ciolacu. „Nu cred că România îşi permite să aibă în acest moment alegeri anticipate”, a punctat el.

În exclusivitate la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu anunţă că va prelua funcţia de premier al României, indiferent de contextul politic.  „Decizia mea de a lasa prima rotaţie pe Nicolae Ciucă a fost decizie importantă. Numirea premierului Ciuca are legătură cu anticiparea, noi am pus un general prim-ministru. Cred ca Ciucă îşi face datoria”, a spus liderul PSD, în exclusivitate la Romania TV. Ciolacu a adăugat că nu va renunţa la funcţia de premier pentru Ciucă: „Eu cred în gentleman agrement, ne respectam lucrurile stabilite”.

PSD și PNL vor guverna și după 2024! Este dorința lui Marcel Ciolacu, cel care consideră că guvernarea PNL din 2020 și 2021 a fost una catastrofală. Liderul PSD îl avertizează pe omologul său de la PNL, Florin Cîțu, că dacă formula de guvernare din acest moment nu va satisface promisiunile făcute românilor, atunci anul 2024 ar putea consemna ruperea coaliției. ”Au fost 2 ani de guvernare catastrofali. Nu au anticipat nimic din ce se întâmplă anul acesta. Eu cred că această coaliție va fi și în 2024, dacă vom livra ceea ce am promis. Eu cred că trebuie să îi fie clar și domnului Cîțu, și mie. Suntem singura țară cu PNRR la secret.

Trebuie să rămânem la aceeași anvelopă de investiții, să menținem reformele.”, a explicat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.