Volodimir Zelenski, linie directă cu Joe Biden

Share:

Statele Unite i-au asigurat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski o linie directă cu liderul de la Washington, Joe Biden, precum şi echipamente de comunicaţii criptate.

Volodimir Zelenski are linie directă cu Joe Biden, precum şi un sprijin important al Statelor Unite în războiul declanşat la ordinul lui Vladimir Putin. Serviciile de informaţii americane şi germane trimit fotografii prin satelit şi interceptări electronice ale unităţilor militare ruse către unităţile militare ucrainene ”într-o oră sau două”, scrie The New York Times.

„În timp ce încearcă să stea departe de forţele ruse de la Kiev, preşedintele Vladimir Zelenski călătoreşte cu echipamente de comunicaţii criptate, furnizate de americani, care îl pot pune într-o convorbire sigură cu preşedintele Biden”, notează sursa citată.

Prin intermediul echipamentelor de comunicaţii criptate, Volodimir Zelenski a putut discuta timp de 35 de minute cu preşedintele Joe Biden sâmbătă seara. În mai puţin de o săptămână, Statele Unite şi NATO au trimis în Ucraina peste 17.000 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin.

Volodimir Zelenski a cerut „închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele rusești și avionele de luptă și o linie umanitară. Aeroportul din orașul Vinnița a fost distrus de opt rachete, a spus liderul ucrainean.

Președintele ucrainean insistă asupra excluderii aeriene. Volodimir Zelenski cere ”închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele rusești și avionele de luptă. De asemenea, cere o linie umanitară.  El le transmite liderilor lumii că, dacă nu vor închide cerul pentru Rusia, există o concluzie: ”Și voi vreți să fim uciși încet”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.