Marcel Ciolacu, mesaj tranșant către Kamala Harris: „Contăm pe sprijinul Statelor Unite pentru a apăra împreună democraţia occidentală”

Share:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a transmis vicepreşedintelui american Kamala Harris, aflată în vizită la Bucureşti, că România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contează pe sprijinul SUA pentru a o apăra împreună.

„România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună. Acesta este mesajul principal pe care i l-am transmis astăzi doamnei vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, pe care am asigurat-o de deplinul nostru angajament în protejarea valorilor noastre democratice şi a intereselor de securitate pe care naţiunile noastre le au în calitate de aliaţi NATO”, a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, care a participat la Palatul Cotroceni la discuţiile cu delegaţia americană, ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact direct asupra tuturor.

„Lumea s-a schimbat, iar noi ne confruntăm cu o nouă realitate. Acest lucru înseamnă noi provocări pentru poporul nostru, pentru economia noastră şi pentru structura noastră socială. Vom continua să sprijinim refugiaţii care ajung în ţara noastră, dar trebuie să ne gândim şi la familiile noastre şi la copiii noştri. De aceea, parteneriatul nostru strategic trebuie să fie dezvoltat şi să includă o cooperare economică mai puternică. Investiţii americane în energie, apărare, comerţ şi sectoarele financiare sunt absolut esenţiale”, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.