Florin Cîțu, după întrevederea cu șeful PPE: „Nu există niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR!”

Share:

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, marți, într-o conferință de presă comună cu președintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber, că „nu există niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR, în acest moment”.

„Am vorbit foarte mult despre situația din Ucraina, despre cum putem să ajutăm și despre cum ajută România.

Al doilea, despre reformele din PNRR. Foarte clar, și eu și Manfred am spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR și nu există niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR, în acest moment.

Al treilea, am vorbit despre investiții în Uniunea Europeană dar am vorbit și despre pericolul ca în aceste momente, să se relaxeze sau să existe, din partea celor de stânga, câteva programe populiste, care să pună în pericol stabilitatea economică a Uniunii Europene. Atât EPP cât și Partidul Național Liberal trebuie să rămână puternice în fața acestor programe”, a afirmat Florin Cîțu, la sediul PNL, după întâlnirea cu președintele PPE, Manfred Weber.

De asemenea, președintele PNL a spus că a vorbit cu șeful PPE despre ajutorul pentru Republica Moldova.

Întrebat cum comentează afirmația PSD că PNRR trebuie optimizat pentru a aloca mai mulți bani pentru refugiați, pentru integrarea lor în Uniunea Europeană, Cîțu a spus:

„Implementarea PNRR înseamnă bani pentru România și dacă implementăm PNRR atunci, bineînțeles, acei bani vor suplinii alte cheltuieli și o să avem alte resurse. Deci nu este nevoie de o optimizare a PNRR, este nevoie de implementarea PNRR și atunci o să vină acei bani în România, nu mai avem nevoie de alte resurse. Sunt bani gratuiți pe care îi primește România din PNRR”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.