Lista câștigătorilor premiilor Oscar 2022. Decernarea premiilor, „umbrită” de un incident: Will Smith l-a lovit pe Chris Rock!

A 94-a ediție a Premiilor Oscar şi-a desemnat câștigătorii. Filmul CODA a fost desemnat „Cel mai bun film”, Will Smith a primit trofeul pentru „Cel mai bun actor” pentru rolul din “Regele Richard”, iar Jessica Chastain a primit Oscarul la categoria „Cea mai bună actriță” pentru rolul din “The Eyes of Tammy Faye”.

Anul acesta, gazdele evenimentului desfăşurat la Dolby Theatre, Hollywood, California, au fost Amy Schumer, Wanda Sykes şi Regina Hall.

La noi în țară, gazda transmisiunii în direct a evenimentului este Irina-Margareta Nistor. Ceremonia este transmisă live pe Voyo. Anul acesta, ceremonia se desfăşoară ca înainte de pandemie, cu prezenţa fizică a invitaţilor, aceştia trebuind să prezinte să prezinte înainte două teste PCR negative.

În timpul ceremoniei, Academia a ţinut un moment de reculegere pentru poporul ucrainean care a pierdut sute de suflete în războiul declanşat de Rusia.

Am dori să păstrăm un moment de reculegere pentru a ne arăta sprijinul faţă de poporul ucrainean care se confruntă în prezent cu invazia, conflictul şi presecuţiile în interiorul propriilor graniţe. În timp ce filmul este o cale importantă pentru noi de a ne exprima umanitatea în vremuri de conflict, realitatea este că milioane de familii din Ucraina au nevoie de alimente, îngrijire medicală, apă curată şi servicii de urgenţă. Resursele sunt puţine, iar noi – în mod colectiv, ca o comunitate globală – putem face mai mult„, au spus prezentatorii.

Gala a fost deschisă de Serena şi Venus Williams, care au prezentat-o pe Beyonce, care a dat startul unui spectacol fulminant.

“CODA” a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 94-a ediţie a galei premiilor Academiei Americane de Film. Este prima peliculă cu actori cu deficit de auz care câştigă un Oscar. Lady Gaga şi Liza Minnelli, în scaun cu rotile, au fost cele care au prezentat cel mai aşteptat premiu al serii.

Filmul relatează povestea adolescentei Ruby care are ambii părinți surzi. Ea este singura din familie care posedă simţul auzului și, când descoperă că este talentată la cântat, este pusă în fața unei decizii dificile. Trebuie să hotărască dacă va continua să se îngrijească cu responsabilitate de familia ei cu nevoi speciale sau să înceapă să studieze pentru a-și face o carieră în lumea muzicii.

Jessica Chastain a câștigat primul ei premiul Oscar, pentru rolul din “The Eyes of Tammy Faye”. Cel care i-a înmânat trofeul a fost nimeni altul decât Sir Anthony Hopkins.

Favorit în ochii specialiștilor, Will Smith a primit trofeul pentru „Cel mai bun actor”, pentru rolul din “Regele Richard: Crescând Campioni”, în care joacă rolul tatălui şi antrenorului surorilor Venus şi Serena Williams.

Smith a concurat alături de Javier Bardem, „Being the Ricardos”, Benedict Cumberbatch, „The Power of the Dog”, Andrew Garfield, „Tik Tik Boom!” şi Denzel Washington, „The Tragedy of Macbeth” .

Filmul Dune a obținut, până în acest moment, 6 premii Oscar pentru categoriile: Cele mai bune efecte vizuale, Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun montaj de film, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun sunet, Cel mai bun design de producție.

Billie Eilish și fratele său, Finneas, au primit premiul pentru “Cel mai bun cântec”, pentru melodia “No Time To Die”, de pe coloana sonoră a filmului din seria James Bond cu același nume.

Oscarul pentru “Cel mai bun documentar” a fost câștigat de “Summer of Soul”, regizat de muzicianul Ahmir Questlove Thompson. La această categorie au mai fost nominalizate “Ascension”, “Attica”, “Flee” și “Riding with Fire”.

Un moment atipic a avut loc în timpul prezentării trofeului de la această categorie, despre care nu se ştie încă dacă a fost regizat sau autentic. Actorul de stand-up Chris Rock a venit să prezinte Oscarul pentru cel mai bun documentar. În timpul prezentării, a făcut o glumă care a avut-o ca ţintă pe soţia lui Will Smith, Jada Pinkett-Smith. Rock a glumit spunând că Jada, care în prezent este cheală, ar putea juca în „G.I. Jane II”.

După această glumă, Will Smith s-a ridicat de pe scaunul său de lângă scenă, s-a îndreptat spre Rock şi l-a lovit cu palma peste faţă. După ce s-a aşezat la loc, i-a strigat lui Rock „să nu mai aud numele soţiei mele din gura ta spurcată„.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.