Sindicaliștii trag un semnal de alarmă: Pensia minimă acoperă doar o treime din necesitățile coșului minim!

Share:

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, avertizează că sunt diferenţe uriaşe între costul coşului minim de cumpărături şi banii pe care românii îi încasează lunar.

Cât costă coşul minim pentru un trai decent, în România. Liderul Cartel Alfa trage un semnal de alarmă şi spune că, deşi România are suficiente produse pentru a acoperi toate nevoile, mulţi dintre români nu şi le pot permite.

„Din punctul meu de vedere există o criză financiară pentru anumite continente care erau dependente de anumiţi producători de produse alimentare, şi care nu aveau susţinere proprie, cum este o parte din Asia, o parte din Africa. Dar în acelaşi timp, cel puţin pentru România, dacă nu facem ca pe vremea lui Nicolae Ceaşescu când exportam totul, avem suficiente produse pentru a acoperi nevoile interne.

Dacă vom exploata gazele din Marea Neagră, nu înseamnă că dacă vom avea gaz va fi mai ieftin la cumpărare pentru utilizatorii casnici sau pentru servicii economice. Dacă va fi vândut la preţul bursei de la Viena, va fi acelaşi lucru. Şi asta se va întâmpla şi la produsele alimentare. În sensul în care nu că nu le avem, că dacă ne uităm în pieţe şi magazine ele există, dar preţul lor depăşeşte cu mult puterea de cumpărare a cetăţeanului şi capacitatea lui de a se aproviziona în aceeaşi cantitate”, a declarat Bogdan Hossu la DCNEWS.ro

Liderul Cartel Alfa a criticat declaraţia ministrului Agriculturii, conform căruia ar fi bine să nu mergem la cumpărături cu stomacul gol, pentru că vom cumpăra mai multe lucruri de care nu avem nevoie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.