Totul despre gripa tomatelor

Share:

Gripa tomatelor este o nouă boală misterioasă care se răspândeşte în lume, după variola maimuţei. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că, în cazul în care va veni vreo alertă din partea Centrului European de Control al Bolilor în legătură cu gripa tomatelor din India, România va lua aceleaşi măsuri cu celelalte state din Uniunea Europeană.

În ultimele două săptămâni au fost înregistrate 80 de cazuri, copiii cu vârsta de sub 5 ani. Simptomele acestei boli sunt apropiate de variola maimuței: erupții mari pe tot corpul, sub formă de vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase.

De asemene, apar şi alte simptome precum febră, greață, vărsături, diaree și dureri articulare, scrie India Today.

Potrivit virusologilor indieni, ar putea fi o nouă variantă a sindromului „mână-picior-gură”, o infecție virală frecventă la copiii mici. Boala se manifestată la nivelul cavității bucale și la nivelul membrelor superioare și inferioare.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, în cazul în care va veni vreo alertă din partea Centrului European de Control al Bolilor în legătură cu gripa tomatelor din India, România va lua aceleaşi măsuri cu celelalte state din Uniunea Europeană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.