Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Vladimir Putin: Se face responsabil de a fi criminal de război!

Share:

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a lansat un atac virulent la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin pe care-l consideră a fi „criminal de război” şi a subliniat că România va face alături de statele civilizate „scut în jurul Ucrainei” în acest război „total injust, incorect şi neprovocat”.

Marcel Ciolacu l-a primit pe vicepreşedintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Kornienko, care efectuează marţi o vizită în România. La Parlament a fost inaugurată o expoziţie a unui fotoreporter care a murit pe câmpul de luptă la începutul războiului din Ucraina, declanşat la ordinul lui Vladimir Putin.

„Cei mulţi dintre noi cunoaştem Ucraina dinainte de 24 februarie. Îl vom asigura pe domnul vicepreşedinte (al Parlamentului) că România va fi unul dintre cei mai mari susţinători ai Ucrainei. Am văzut nu numai implicarea autorităţilor, dar implicarea directă a românilor pentru refugiaţii ucraineni şi faptul că cu toţii suntem alături de acest război total injust, incorect, neprovocat.

În acest moment, Vladimir Putin se face responsabil de a fi criminal de război!

România va fi alături de Ucraina. Ucraina trebuie să câştige acest război. Ne vom implica logistic, atât executiv, cât şi legislativ, pentru a susţine aderarea Ucrainei, Republicii Moldovei şi Georgiei a UE. Sunt părţi din Europa şi locul lor este alături de UE.

O decizie a unui popor suveran şi stat suveran nu poate fi sancţionată de către alt stat. Nimeni n-ar fi crezut că în 2022 vom mai avea parte de un război în Europa.

Toate ţările civilizate trebuie să facă scut în jurul Ucrainei şi să câştige acest război”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

„România trebuie să își asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea și dezvoltarea în Estul Europei și zona Mării Negre. Iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucția Ucrainei.
În discuțiile pe care le-am avut astăzi cu domnul Oleksandr Kornienko, prim adjunct al Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, am subliniat dorința ca țara noastră să concentreze resurse financiare europene și internaționale pentru a sprijini procesul de reconstrucție a Ucrainei. Pe lângă multe alte aspecte care țin de dezvoltarea conexiunilor de transport cu Europa, cred că este necesară instalarea rapidă în Ucraina a unei echipe comerciale, economice și umanitare care să faciliteze procesul de reconstrucție, dar și de facilități fiscale pentru companiile românești și autoritățile locale care vor dori să investească acolo.

Dincolo de aceste aspecte, am participat alături de domnul Kornienko la inaugurarea expoziției fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis cu brutalitate de ruși în timp ce își făcea meseria. Fotografiile sale arată fața crudă a unei invazii militare nejustificate și neprovocate, care a schimbat radical viețile unor oameni nevinovați și care a provocat cea mai gravă criză umanitară și de securitate din ultimele decenii.
Mulțumesc mult și pentru desenul primit de la copiii ucraineni. Există speranță!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.