Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, pledează pentru protecția consumatorilor vulnerabili!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, în calitate de Raportor al Parlamentului European din partea Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorului, la raportul privind normele comune pentru piețele interne ale gazelor din surse regenerabile, gazelor naturale și hidrogenului, pledează pentru protecția consumatorilor vulnerabili!

Potrivit eurodeputatului Grapini, la proiectul de aviz referitor la propunerea de directivă a Parlamentului și a Consiliului privind normele comune pentru piața internă a gazelor din surse regenerabile, gaze naturale și hidrogen, a depus, personal, 67 de amendamente din totalul celor 192 de amendamente depuse.

“Îmbucurător este faptul că noi, raportorii, avem poziții similare și dorim să mergem în aceeași direcție iar acest lucru s-a văzut, în primul rând, la schimbul de opinii pe care l-am avut în comisie, în iunie, dar și prin amendamentele care au fost depuse. Sper că vom ajunge la compromisuri bune, după vacanța de vară, în contextul în care amendamentele urmăresc să consolideze și să îmbunătățească prevederile privind informarea consumatorului referitoare la drepturile contractuale de bază”, a precizat, în intervenția sa din PE, Maria Grapini.

În context, europarlamentarul umanist a punctat faptul că este bine să ieșim cu această propunere de directivă, în sensul protecției consumatorului, enumerând, printre altele, dreptul consumatorului de a schimba furnizorul de gaze, existența unor instrumente de comparare a ofertelor pentru consumatori, dar mai ales protejarea consumatorilor vulnerabili, în special pe timp de criză, când prețurile cresc.

În ceea ce privește contoarele inteligente, eurodeputatul Grapini consideră că este important ca statele membre să efectueze o evaluare cost-beneficiu care să analizeze și să specifice în mod clar beneficiile pentru consumatorii finali care rezultă din utilizarea contoarelor inteligente, pentru a nu crea sarcini suplimentare pentru consumatori, sarcini care, pentru consumatorii vulnerabili, sunt imposibil de susținut.

„Consumatorilor care suferă de sărăcie energetică ar trebui să li se asigure sprijin social și economic pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă și să poată, astfel, să treacă cu bine peste această criză energetică. Mai mult, consumatorii ar trebui să fie protejați, în special, pe timpul iernii, deoarece știm că atunci consumul este mai mare și trebuie să ne asigurăm că sănătatea consumatorilor este apărată”, a mai spus, în intervenția sa, Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.