Papa Francisc s-ar putea întâlni cu patriarhul Kirill, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Ruse!

Papa Francisc se va deplasa în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie pentru a participa la un congres dedicat dialogului între religii şi unde ar putea să se întâlnească cu patriarhul Kirill, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Papa Francisc „va merge în Kazahstan între 13 şi 15 septembrie şi va vizita oraşul Nursultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale”, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt de la Vatican, Matteo Bruni.

Papa Francisc a declarat în mai multe interviuri recente că speră să se întâlnească cu patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse. Comunicatul publicat luni de Vatican, în care este anunţată această deplasare a suveranului pontif, nu conţine însă nicio referire la patriarhul Kirill. Documentul a fost publicat în limbile rusă, italiană şi engleză, precizează Reuters. Patriarhul Kirill şi-a exprimat sprijinul deplin faţă de decizia Rusiei de a invada Ucraina. Papa Francisc intenţiona să se întâlnească cu patriarhul Kirill luna trecută la Ierusalim, după o vizită în Liban, însă ambele deplasări ale sale au fost anulate.

Preşedinţia kazahă anunţase deja în luna aprilie vizita papei Francisc cu ocazia acestui congres, care vizează promovarea dialogului între religii şi a cărui primă ediţie s-a desfăşurat în 2003.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.