Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, pune “punctul pe i”, în plenul PE: „Dacă o țară din UE se opune introducerii salariului minim înseamnă că nu-și respectă lucrătorii!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a susținut în Parlamentul European, în prezența comisarului responsabil pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, directiva privind introducerea unui salariu minim adecvat în fiecare stat membru, concomitent cu luarea măsurilor de susținere a întreprinderilor, mai ales a celor mici, pentru a putea crește salariile lucrătorilor.

„Mă bucur că am ajuns să avem o asemenea dezbatere și că mâine o să avem și un vot în acest sens. Din păcate, foarte mulți oameni au sărăcit și trebuie să analizăm cu atenție și să vedem ce înseamnă „salariu adecvat” pentru că, spre exemplu, în Germania, salariul pe oră este de 12 euro, în România, doar de trei euro. În context, voi spune, foarte clar, un lucru: dacă o țară se opune introducerii salariului minim înseamnă că nu-și respectă lucrătorii. Și aici avem o problemă în ceea ce privește mobilitatea lucrătorilor și eu vreau ca orice lucrător, indiferent de țara în care lucrează, să beneficieze de existența unui contract colectiv și existența unui salariu minim”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a mai spus că este nevoie de conectarea decizie privind votul de mâine cu măsuri concrete care să ajute economia să funcționeze eficient mai ales în contextul acestor creșteri de prețuri și tarife, inclusiv la energie, care afectează foarte mult, în special, microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii.

Deși este nevoie, a adăugat Maria Grapini, de introducerea unui salariu minim adecvat și de protejarea lucrătorilor indiferent în ce țară lucrează, nu trebuie uitate măsurile economice caree sunt, în opinia sa, extrem de importante.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.