Activitățile de payroll sunt eficientizate de soluțiile digitale intuitive

Specialiștii HR și payroll își doresc metode eficiente prin care să-și desfășoare activitatea, cum ar fi un soft salarizare. Munca manuală, repetitivă îngreunează sarcinile profesioniștilor de resurse umane, însă digitalizarea vine în sprijinul lor. Procedurile de calcul de salarii sunt complexe și implică elemente diverse, iar unele organizații se pot simți copleșite de dificultatea acestor operațiuni. Totuși, o soluție de payroll intuitivă, cum este un soft salarizare, automatizează o parte din sarcinile alocate specialiștilor din departamentul de resurse umane.

De ce să alegi un soft salarizare pentru procesele de payroll?

Pentru a avea parte de eficiență în cadrul organizației, tehnologia îndeplinește un rol foarte important. Înlocuirea operațiunilor de payroll clasice, care implică multă birocrație, timp îndelungat și șanse mari de apariție a unor erori este benefică pe termen lung. Un soft salarizare funcționează într-un mod simplu, intuitiv, fără să fie nevoie de cunoștințe tehnice avansate.

Utilizând informații cum ar fi pontajul angajaților, valoarea salariului brut, orele suplimentare efectuate, absențele, numărul de zile de concediu de odihnă și altele, programul calculează venitul net pentru salariați. În plus, o aplicație de payroll performantă este actualizată ori de câte ori apare o modificare legislativă. În acest fel, ai siguranța că realizezi operațiunile în siguranță, fără grija unor sancțiuni.

Plata salariilor efectuată la timp

Pentru ca angajații să aibă un nivel ridicat de productivitate și implicare în activitatea zilnică, plata salariilor în mod corect și la timp este esențială. Procesele de payroll sunt eficientizate semnificativ cu un soft salarizare, prin care calculul de salarii se realizează cu ușurință și rapid. Digitalizarea poate să prevină întârzierile în ceea ce privește virarea salariilor în conturile angajaților, iar aceștia sunt mai motivați în munca lor de zi cu zi.

Totodată, într-o aplicație de payroll pot fi stabilite anumite avertizări pentru a preveni greșeli în activitățile de salarizare. Astfel, utilizatorul este notificat dacă urmează să efectueze o procedură greșită, iar fluxul de lucru este unul optim, fără a fi necesare corectări ulterioare. Totuși, în cazul în care apar anumite erori umane, ele pot fi corectate printr-o funcționalitate dedicată dintr-un sistem de payroll.

Economisește timp cu o soluție software

Calcularea manuală a salariilor poate fi consumatoare de timp, mai ales pentru companiile cu mulți angajați și cu multiple puncte de lucru. Cu siguranță nu îți dorești ca activitatea de payroll să ocupe prea mult timp din timpul specialiștilor în resurse umane, și să îi împiedice din a se dedica altor operațiuni care să aducă mai multă valoare companiei. Un soft salarizare simplifică sarcinile de payroll și eliberează mult timp personalului de HR, pentru a se concentra pe alte domenii care să contribuie la dezvoltarea organizației sau a brandului de angajator. De aceea, atunci când alegi un soft salarizare, descoperă-i caracteristicile, pentru a te asigura că îți răspunde la cât mai multe dintre nevoi.

Securitatea datelor este îmbunătățită

Atunci când companiile gestionează manual operațiunile de payroll, există întotdeauna riscul ca datele sensibile să ajungă în atenția unor persoane din afara organizației, cărora nu li se adresează. Consecințele acestui fapt pot fi majore pe termen lung, motiv pentru care prevenirea întâmplării unor asemenea incidente este de dorit. Modul de operare al unui soft salarizare presupune și stocarea electronică a tuturor informațiilor despre veniturile și datele angajaților. Prin urmare, acest lucru contribuie la prevenirea unor probleme precum pierderea sau furtul informațiilor personale.

Soluții software intuitive și configurabile

Procesele de payroll pot avea un grad ridicat de complexitate, într-un mediu profesional tot mai dinamic și cu diferite schimbări. Dacă îți dorești ca departamentul de resurse umane din compania ta să beneficieze de digitalizare, descoperă soluțiile software dezvoltate de UCMS by AROBS. Specialiștii companiei îți pot prezenta softul de salarizare pe care l-au dezvoltat, configurabil pe nevoile specifice ale organizației tale. Aplicația dp-Payroll conține 19 funcționalități distincte și este inovată în permanență. Contactează-i pe cei de la UCMS by AROBS la numărul de telefon 0738 822 537 sau prin e-mail la sales@ucms.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.