Nicușor Dan nu cedează în fața „rechinilor imobiliari”: PUZ ZP este singurul regulament care menționează gradul de protecție care permite protejarea clădirilor care nu sunt încă declarate monument!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat, pe pagina de Facebook, că pentru a ilustra mai bine îngrijorarea pentru intenția anunțată oficial a Prefectului de a suspenda în instanță PUZ Zone Protejate (PUZ ZP), „a selectat câteva case și zone verzi din București aflate în pericol imediat”.
Potrivit lui Nicușor Dan, PUZ ZP este singurul regulament care menționează gradul de protecție care permite protejarea clădirilor care nu sunt încă declarate monument și pe care rechinii imobiliari le vor demolate pentru a pune în loc blocuri.
Doar în acest document sunt marcate distinct spațiile verzi, puținele rămase în zona centrală și atât de vânate de dezvoltatorii imobiliari, susține primarul general.
„Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță, prefectul Toni Greblă și alți apărători ai acestui demers, respectiv că rămâne în picioare PUG-ul și în baza lui aceste spații verzi și clădiri istorice vor fi protejate.
PUG și PUZ Zone protejate sunt două documente elaborate și gândite să funcționeze împreună. Acesta este și motivul pentru care au fost votate în aceeași ședință în anul 2000″, a conchis Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.