Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, apreciază finanțarea, cu încă 20 de miliarde de euro, prin planul RePowerEU: Este important, însă, ca banii să ajungă acolo unde este nevoie!
maria.grapini@europarl.europa.eu
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, apreciază finanțarea cu, încă 20 de miliarde de euro, prin planul RePowerEU, care va contribui la reducerea facturilor la energie atât pentru oameni, cât și pentru companii. Cu toate acestea, eurodeputatul Grapini a atras atenția, în cadrul intervenției sale din PE, în prezența comisarului european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, că este important ca banii să ajungă acolo unde este nevoie!
„Orice criză, orice tranziție, îi costă cel mai mult pe cetățenii săraci, dar și întreprinderile mici și mijlocii. Faptul că avem un plus de 20 de miliarde de euro prin acest program, RePowerEU, este un lucru foarte bun. Problema este, însă, să vedem cum cheltuim eficient banii pentru ca aceștia să ajungă acolo unde trebuie. Mă bucur că prin efortul mai multor europarlamentari s-a putut introduce acest amendament prin care planurile de redresare pot fi modificate dacă sunt bine argumentate”, a punctat Maria Grapini.
De asemenea, europarlamentarul umanist a salutat faptul că prin acest regulament vor putea fi cunoscuți cei mai mari 100 de beneficiari ai banilor europeni.
“Noi, în comisia pentru control bugetar (CONT) din PE, am cerut să știm beneficiarul final al tuturor fondurilor europene dar este un pas important și sper să putem continua să cheltuim eficient fiecare euro din acest program. Mai mult, este important ca banii să ajungă acolo unde este nevoie!”, a mai spus eurodeputatul Grapini.
Parlamentul European (PE) a adoptat marţi, în sesiune plenară la Strasbourg, planul REPowerEU, în valoare totală de 20 de miliarde de euro în granturi nerambursabile, România urmând să beneficieze de o alocare de 1,39 de miliarde de euro în vederea finanţării de proiecte în domeniul energiei, bani pe care va trebui să îi cheltuiască până în 2026.