Cătălin Drulă pune „punctul pe i”: Pe partea de pensii, avem o nedreptate profundă în România

Președintele USR, Cătălin Drulă, a fost invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea „România în Direct” la Europa FM. „Pe partea de pensii, avem o nedreptate profundă în România”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

„PNRR-ul este un program care vine cu bani – jumătate granturi – bani gratuiți pentru România și celelalte state membre cu condiția efectuării unor reforme. E un sistem în care finanțatorul cumva îți face un dublu bine: pe de-o parte îți dă bani și te pune să faci niște reforme”, a explicat Cătălin Drulă la Europa FM.

„Pe partea de pensii, avem o nedreptate profundă în România: de-a lungul timpului, diverse categorii și-au dat aceste pensii speciale calculate altcumva decât pe contributivitate. Deci, noi toți – restul – contribuim cu niște sume în fiecare lună, se adună niște puncte de pensii și primește o pensie la împlinirea vârstei de pensionare. Pentru parlamentari nu e așa – un parlamentar dacă are un mandat complet primește vreo 3000 și ceva de lei peste pensia contributivă, dacă are două mandate – 6000”, a explicat Cătălin Drulă.

„În general, PNRR-ul nu are detaliile – cu acestea trebuie să vină statul membru, dar trebuie să respecte niște principii și principiul trecut este cel al contributivității: aducerea pensiilor la principiul contributivității. Cu cât ai contribuit, în funcție de cât ai veniturile când ești în activitate, că toți trebuie să contribuim la contribuțiile de asigurări sociale, așa să primești și pensia”, a mai spus președintele USR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.