George Simion vrea alegeri anticipate. Liderul AUR pune tunurile pe liderii PSD și PNL!

Deși mai este doar un an până la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale, liderul AUR George Simion a anunțat că vrea alegeri parlamentare anticipate.

George Simion vrea alegeri parlamentare anticipate. Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, liderul AUR spune că ”pe 3 septembrie vom avea alegeri anticipate. (Șanse 90%)” și își întreabă urmăritorii dacă ”Sunteți pregătiți să alungăm Hidra?”.

Sociologul Alfred Bulai este de părere că în turul II al alegerilor prezidențiale, PSD ar putea fura voturi de la AUR. Sociologul a explicat la DC News că în cazul în care candidatul PSD va intra în turul II cu candidatul AUR, PSD va da viitorul președinte, folosind strategia din 2000 – „varianta Vadim”, când Ion Iliescu a fost votat masiv de români pentru a fi evitat dezastrul.

„Singura sursă de câștig electoral poate veni din zona AUR. În turul II sunt șanse mari ca PSD să fure voturi de la AUR. Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare, câștigă PSD-ul pentru că merge pe „varianta Vadim””, spune Alfred Bulai.

Întrebat dacă „mai ține strategia Vadim” în contextul în care în Franța există un partid de extrema dreaptă plasat pe poziția secundă, iar românii se pot gândi că un candidat de extremă nu ar putea produce daune majore, țara noastră fiind deja membru al UE, profesorul Bulai crede că liderul AUR George Simion e „departe de a fi performant”.

Pe de altă parte, Bulai crede că o alianță „împotriva firii” între PSD și PNL ar da fără discuție viitorul președinte.

„Deocamdată cei de la AUR au o zonă limitativă foarte serioasă legată de modul în care s-au impus și cum reacționează. Nu au un Vadim. George Simion e departe de a fi performant, e departe de a fi pregătit. În general cea mai complicată situație de a manipula voturile e la prezidențiale, pentru că e un număr mare de oameni care votează și e foarte greu să poți influența voturile precum la o comună dintr-un județ.

Din punctul meu de vedere e clar că e posibil să avem mai multe scenarii, cel mai simplu ar fi o alianță împotriva firii PNL-PSD iar candidatul acestei alianțe are cam toate șansele să devină președinte. Nici USR și nici AUR nu au pe cineva care să fie atât de spectaculos încât să monopolizeze scena”, a conchis Bulai.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.