Vești proaste pentru Nicușor Dan. Gabriela Firea va candida la Primăria Capitalei: Nu a făcut nimic pentru bucureșteni. Rolul unui primar nu este acela de „contabil”!

Gabriela Firea, cea care deține în prezent portofoliul Ministerului Familei, dorește să revină la conducerea Primăriei Capitalei. Fostul edil al Bucureștiului așteaptă cu interes alegerile din 2024.

Ministrul Familei, Gabriela Firea, a declarat în exclusivitate pentru RomâniaTV că va candida pentru Primăria Capitalei. Aceasta a subliniat că, în prezent, se bucură de sprijinul formațiunii politice din care face parte și că speră că lucrurile se vor menține așa până anul viitor când vor avea loc alegerile.

„Aleg Primăria Capitalei. Mai ales dacă voi simți că bucureștenii doresc să îmi continui aceste proiecte și, bineînțeles, dacă voi avea sprijin din partea echipei politice. Până acum simt că îl am, sper ca lucrurile să rămână așa în continuare. Dreapta cred că trebuie să fie dreaptă cu cetățenii, pentru că ce s-a întâmplat în București în ultimii trei ani nu este normal”, a declarat Gabriela Firea.

Mai mult de atât, aceasta a pus în discuție performanțele actualului edil al Capitalei,  Nicușor Dan, pe care l-a acuzat de lipsă de activitate. Aceasta a accentuat faptul că rolul unui primar nu este acela de „contabil”. Aceasta este de părere că un primar competent este cel care reușește să livreze proiect în beneficiul cetățenilor.

„Motivația că nu a făcut nimic și nu a continuat niciun proiect și nici nu a început niciunl nou pentru că a plătit datoriile anterioare este una falsă. Orice primar prin echipa specială de la direcția financiară realizează, contractează împrumuturi, nu în nume personal, în numele instituției pentru dezvoltare. Toate primăriile din țară, din Europa, din lume au credite, datorii, tocmai pentru a realiza cât mai multe obiective pentru cetățeni. Rolul unui primar nu este acela strict contabil, de a încasa niște bani și de a achita datorii. Primarul este ales de cetățeni să livreze obiective pentru cetățeni. Încă o dată vă spun că este fals acest discurs pentru că a primit sume duble sau chiar triple de la guvernele PSD și PNL și PNL și USR anterior. Sub nicio formă nu se poate plânge că nu avea finanțare, primea mult mai mulți bani și primește în continuare de la Guvern, față de sumele care erau livrate către Municipiul București, pe perioada când eram eu primar”, a mai explicat Gabriela Firea.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Gabriela Firea a afirmat că persoana pe care o susține este  Marcel Ciolacu.

„Eu aș susține varianta Marcel Ciolacu și să vă spun și de ce. Partidul are nevoie să militeze pentru propriul candidat. Este puțin mai dificil să convingi județele să susțină un candidat din exteriorul partidului. Pentru că stim foarte bine, în alegeri contează și programul și emoția, dar contează și organizarea. Și atunci, dacă nu ești motivat să te organizezi la capacitate maximă este posibil să pierdem voturi. Bineînțeles că depinde și de voința sa, dacă își dorește să intre într-o astfel de competiție. Contează foarte mult vocea colegilor din teritoriu. Sunt încă necunoscute. Cred că meciul stregiilor nu s-a jucat.”, a mai explicat Gabriela Firea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.