Rareș Bogdan sare în sprijinul antreprenorilor: Mediul privat, sugrumat de taxe!

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Rareș Bogdan a discutat despre planurile liberalilor în ceea ce privește noile schimbări de taxe și impozite.

„În primul rand asumarea resposnsabilitatii de catre cel care a proiectat acest buget, total greșit, bazandu-se pe incasari ireale. Pentru ca in momentul în care construiesti bugetul bazandu-te pe 25-26 de miliarde bani din impozit pe profit pe  baza faptului ca anul trecut datorita pietei din energie profiturile au fost mai mari cu 10 miliarde platite statului roman decat in anii precedenti, este plus inflatie, inseamna că ai o problema de constructie bugetara.”, a spus Rareș Bogdan.

„In al doilea rand, vorbesc aici de fostul ministru al Finantelor, lucrurile sa fie extrem de clare, sunt in asentimentul Partidului National Liberal: Nu vom accepta, cu toate consecintele de rigoare,  scaderea plafonului la microintreprinderi de la 500.000 la 85.000 de euro pentru ca afectam 393.000 de firme din Romania, nu vom accepta impozitarea cu 2% a acestor microintreprinderi.

Nu vom accepta, dupa ce am crescut deja cu 3% peste 5% impozit pe dividende sa marim la 16% impozitul pe dividende. De asemenea, este inacceptabil cresterea TVA pentru ca afecteaza intreaga populatie a Romaniei și metoda elicopter nu are ce cauta intr-o economie concurentiala.

De asemenea, sper sa se renunte la ideea absolut absurdă, care arata o gandire comunistoida, ca toate proprietatile cumulate de peste 500.000 de euro, cumulat, adica doua apartamente cplus un teren parloaga mostenit, sa plateasca 1% pe an. Va dati seama ce ar insemna asta? Am studiat 20 de state, plus Romania. Nu exista o impozitarea mai mare decat 0,1%, 0,2% un singur stat. Noi vrem sa punem 1% pe an. Asta inseamna ca la proprietati de 500.00 omul trebuie sa plateasca 5000 de euro impozit pe an. Omul isi inchiriaza imobilele ca sa plateasca impozitul la stat. Este absolut anormal. Asa cum este absolut anormal sa discutam despre supraimpozitare pentru veniturile mai mari decat salariul presedintelui.  Aceasta raportare la salariul presedintelui este absurda. Nimeni nu se raporteaza in Statele Unite sau Franta, la salariul lui Donald Trump, Biden sau Macron. Nimeni nu poate sa gandeasca modelul de impozitare a celui care doreste sa aiba trei servicii si munceste de nu mai are aer, sa fie pedepsit pentru ca munceste”, a spus Rareș Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.