Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății. Eurodeputatul PUSL cere intervenția lui Alexandru Rafila, pe fondul lipsei de pe piața farmaceutică a medicamentului Rivotril!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

În urma mai multor sesizări primite de la aparținătorii bolnavilor de epilepsie, cu privire la lipsa medicamentului Rivotril de pe piața farmaceutică din România, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul căreia solicită remedierea urgentă a acestei situații alarmante.

Potrivit eurodeputatului Grapini, în sesizările primite, oamenii sunt disperați, deoarece acest medicament, Rivotril, produs de producătorul farmaceutic ROCHE PHARMA AG, deținătorul autorizației de punere pe piață fiind ROCHE ROMANIA S.R.L., este folosit pe o scară largă de către medicii specialiști, pentru reducerea convulsiilor (accese epileptice), la bolnavii de epilepsie.

În scrisoare, Maria Grapini susține că lipsa acestui medicament, esențial în stabilizarea și ameliorarea simptomelor grave la pacienții suferinzi de epilepsie, poate duce la agravarea stării de sănătate a bolnavilor, punând în pericol viața acestora.

Din păcate, a mai punctat europarlamentarul PUSL, pacienții i-au semnalat că medicamentele înlocuitoare care au aceeași substanță activă sau alte medicamente din aceiași grupă nu ajută bolnavii de epilepsie, ceea ce îi face dependenți de acest medicament, Rivotril, un medicament care dă rezultate bune în controlul epilepsiei și a tulburărilor secundare cauzate de această boală.

“Vă rog, Domnule Ministru, să verificați motivul pentru care acest medicament nu se mai găsește pe piața farmaceutică din România și să găsiți o soluție pentru rezolvarea lipsei acestuia, de care depinde sănătatea oamenilor bolnavi de epilepsie.

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră pentru a putea, la rândul meu, să informez petenții cu privire la soluțiile posibile pentru accesul bolnavilor de epilepsie la acest medicament, denumit Rivotril”, se mai arată, în scrisoarea deschisă, adresată ministrului Rafila de către eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.