Jill Biden, depistată pozitiv la testarea pentru Covid-19.

Jill Biden a fost depistată pozitiv la testarea pentru Covid-19. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a efectuat un test luni seară, care a ieșit pozitiv, având și simptome ușoare. Și soțul său, Joe Biden, a fost testat la summitul G20, dar a ieșit negativ.

Prima Doamnă a efectuat un test luni seară, potrivit reprezentanților Casei Albe, care a ieșit pozitiv. La scurt timp, și Joe Biden a fost testat, dar în cazul lui rezultatul a fost negativ.

Prima Doamnă, în vârstă de 72 de ani, se confruntă cu simptome ușoare ale bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, a declarat într-un comunicat reprezentantul lui Jill Biden, Elizabeth Alexander. În următoarea perioadă, soția președintelui american va rămâne în locuința ei din Rehoboth Beach, Delaware. Joe Biden a fost și el testat imediat, însă rezultatul a fost negativ în cazul acestuia. El urmează să mai fie testat în următoarea perioadă pentru ca situația să fie în permanență monitorizată.

„Președintele va fi supus unor teste săptămâna aceasta într-un ritm regulat. Doctorii vor monitoriza toate simptomele care ar putea să apară în cazul său”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de CBS News.

Jill Biden e profesoară la Northern Virginia Community College. Săptămâna trecută, aceasta le-a spus elevilor de gimnaziu din Washington DC că urmează să înceapă să predea din nou cursuri săptămâna aceasta. Însă, având în vedere diagnosticul ei de Covid-19, Prima Doamnă „colaborează cu instituțiile pentru a se asigura că orele ei sunt acoperite de un înlocuitor”, a mai spus Elizabeth Alexander pentru CBS News. Jill Biden este prima soție a unui șef de stat al SUA care are un loc de muncă cu normă întreagă în timp ce locuiește la Casa Albă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.