Scandalos: Peste 11 milioane de români nu au citit nicio carte în ultimul an!

Peste 11 milioane de români au spus că nu au citit nicio carte în ultimul an, conform datelor Institutului Național de Statistică. Aceștia dau vina pe lipsa timpului sau pe faptul că nu au fost interesați să citească.

Doar o persoană din trei de 16 ani au spus că au citit cinci cărți în ultimul an. Potrivit datelor INS, femeile sunt mai interesate de citit decât bărbații, iar numărul persoanelor din mediul urban care au citit măcar o carte, în ultimele 12 luni, este de 2,3 ori mai mare decât al celor din mediul rural.

11,1 milioane de români au spus că nu au citit nicio carte în ultimele 12 luni, conform datelor furnizate de INS.

11.125 de mii de persoane (35,2%) au spus că nu au citit din cauza lipsei timpului, iar 32,0% din lipsa interesului pentru citit.

Potrivit raportului publicat de INS, deși tehnologia a ajutat la dezvoltarea activității de citit, prin platforme și aplicații, nu a stârnit interesul românilor pentru lectură.

“Tehnologia a avut un impact semnificativ asupra activității de citit, ducând la dezvoltarea cărților electronice, a celor audio și a platformelor de lectură online. Aplicațiile și platformele de citit permit un acces rapid la o varietate mare de cărți și materiale în format digital. Tehnologia a schimbat modul în care citim, oferind mai multe opțiuni și flexibilitate, dar și menținând valoarea activității de citit în sine.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.