Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Pompierii au dreptul la siguranța vieții lor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat, în plenul PE de la Strasbourg, că pompierii au dreptul la siguranța vieții lor.

 „Sigur, dezbatem condițiile de lucru ale pompierilor și ale voluntarilor. Cu această ocazie, vreau să îi felicit pe toți pompierii și să vă spun că sunt mândră de pompierii din țara mea, în contextul în care noi, în România, am sărbătorit , în 13 septembrie, Ziua Pompierilor. Pompierii din țara mea au participat la foarte multe acțiuni atât în interiorul țării, cât și în alte state dar, pe lângă aceste felicitări, este nevoie să adoptăm și măsuri concrete pentru a le ușura activitatea”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a reiterat necesitatea elaborării unor standarde europene pentru echipamentele pompierilor. “ Să nu li se mai topească casca pe cap, în acțiunile lor de stingere a incendiilor”, a avertizat europarlamentarul PUSL.

Potrivit europarlamentarului umanist, este nevoie de condiții optime pentru a-i atrage pe voluntari pentru a deveni pompieri calificați.

Avem, totodată, nevoie, a mai spus Maria Grapini, de asigurări de sănătate similare în spațiul UE pentru că echipele de pompieri merg și participă la stingerea incendiilor, dintr-o țară în altă. “Și, nu în ultimul rând, avem nevoie de un regim egal în cele 27 de state, privind pensionarea pompierilor. Sigur, condițiile de viață ale pompierilor sunt grele și, așa cum s-a spus aici, riscul este mult mai mare. De aceea, pentru a fi credibili, trebuie să facem lucruri concrete în favoarea acestora”, a conchis eurodeputatul umanist.

De menționat că, anual, la 13 septembrie, este  marcată Ziua pompierilor, pentru aducerea în planul public a eroismului pompierilor militari, în bătălia din Dealul Spirii, împotriva forţelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

Actul eroic de la 13 septembrie 1848 reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria armei pompierilor. Este celebrată drept Ziua pompierilor, fiind marcată prin Hotărârea de Guvern nr. 492/1997. În amintirea actului eroic din Dealul Spirii, la 13 septembrie 1901 a fost dezvelit Monumentul Eroilor Pompieri din Bucureşti, realizat de sculptorul Wladimir Hegel, în faţa clădirii Arsenalului Armatei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.