Maria Grapini, o nouă reușită în PE. Raportul eurodeputatului PUSL privind etichetarea fertilizanților a fost votat cu un singur vot împotrivă!
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a repurtat, săptămâna trecută, un nou succes în Parlamentul European. Astfel, Raportul eurodeputatului Grapini privind etichetarea fertilizanților a fost votat cu un singur vot împotrivă.
Concret, Maria Grapini „a sustinut și s-a luptat” cu toate grupurile politice din Parlamentul European pentru a se menține, în cazul fertizanților, pe lângă eticheta digitală, și eticheta fizică.
“Așadar, micii fermieri sau cetățenii care cumpără fertilizanți nu vor fi obligați să citească o etichetă digitală daca nu doresc sau nu pot acest lucru, ci vor putea citi o etichetă fizică pe ambalajul fertilizantilor! Mă bucur mult că am reușit să conving toate grupurile politice să voteze așa cum am argumentat și indicat eu! Sunt mândră că sunt român și că pot ajuta, prin deciziile și implicarea mea, românii!”, a punctat , după votul din PE, Maria Grapini.
Potrivit europarlamentarului PUSL, motivația acestui vot este clară în sensul în care, mai ales în mediul rural, nu avem implementată digitalizarea aferentă. Maria Grapini a susținut că digitalizarea implică mai întâi costuri, dublate de abilități, pentru o operare doar la nivel digital!
De menționat faptul că europarlamentarul umanist a avut un rol important și în cazul revizuirii Directivei privind tratarea apelor uzate, votată luna trecută în plenul PE de la Strasbourg. În aceste condiții, Maria Grapini a precizat că revizuirea, după 30 de ani, a Directivei privind tratarea apelor uzate este o necesitate, în contextul asigurării accesului cetățenilor la apă curată!
“Revizuirea Directivei este o necesitate. Tratarea apelor uzate urbane ține de sănătatea oamenilor și de aceea cred că este binevenită această revizuire și, de asemenea, mai cred că trebuie să se pună accent pe principiul „poluatorul plătește”. Nu trebuie să se ajungă la situația în care cetățeanul să plătească pentru a avea acces la o apă curată, pentru că, până la urmă, accesul cetățeanului la o apă curată este un drept, nu o favoare!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.
De asemenea, Maria Grapini a mai menționat și faptul că neutralitatea energetică pe care Uniunea Europeană a propus-o, începând cu anul 2040, ține și de responsabilitatea statelor membre în direcția adaptării Directivei privind tratarea apelor uzate în legislațiile naționale.
Decizia este foarte importantă, a mai spus eurodeputatul umanist, în contextul în care vorbim aici, clar, de responsabilitatea big pharma, de responsabilitatea, până la urmă, a tuturor sectoarelor industriale și chiar a cetățenilor, pentru a gestiona deșeurile și a nu polua apele.