Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi: Noua lege a pensiilor va permite construirea unui sistem mai echitabil şi mai sustenabil!

Social-democratul Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, consideră că noua lege a pensiilor, care a trecut, joi, de Guvern, va permite „construirea unui sistem mai echitabil şi mai sustenabil”.

Budăi a scris pe Facebook că actul normativ va trebui să fie adoptat în Parlament până la sfârşitul acestui an.

„Aici este vorba de milioane de părinţi şi bunici, dar şi de salariaţi care vor beneficia de pe urma legii. Este vorba de construirea unui sistem de pensii mai echitabil şi mai sustenabil. Miza nu vizează doar cele două majorări ale pensiilor de anul viitor. Dacă legea nu se adoptă până la finalul lunii, vom reveni la acel nenorocit prag de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR, cu multă nepricepere şi cu multă rea-credinţă. Ştim bine că revenirea la acest prag ar însemna îngheţarea pensiilor pe zeci de ani”, a afirmat Budăi.

Fostul ministru şi-a manifestat speranţa că „PNL nu se va opune creşterii pensiilor şi reformării sistemului asigurărilor sociale”.

„Legea pensiilor aprobată azi de Guvern este o lege bună şi mă bucur că domnul ministru Boloş a înţeles până la urmă că România are nevoie de această reformă. Am văzut reţineri dinspre PNL şi mă gândesc că poate nu s-a înţeles cât de importantă e miza despre care discutăm aici. Sper să nu fie o reacţie de orgoliu politic, de ‘distanţare’, cum spun dânşii acum, pe motiv că legea a fost elaborată de miniştrii social-democraţi şi că astfel PSD ar obţine mai multe puncte electorale. Ar fi foarte cinic un astfel de calcul politic, pentru că aici nu discutăm de partide sau de mize electorale. (…) Ar fi aşadar o adevărată sinucidere politică a PNL dacă ar duce lucrurile în această direcţie”, a adăugat Budăi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.