Eurodeputatul Maria Grapini ia atitudine: Funcționarea justiției-cel mai important lucru. Cetățenii nu trebuie să mai aleagă persoane „fără caracter și fără Dumnezeu”!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, s-a declarat revoltat de declarațiile primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, după flagrantul DNA, când soacra acestuia a încercat să-i ofere o mită de 50.000 de euro mamei judecătoarei care trebuia să dea sentința în dosarul care îl viza.

Potrivit eurodeputatului Grapini, cel mai important lucru este funcționarea justiției, iar cetățenii nu trebuie să mai aleagă persoane „fără caracter, imorale și fără Dumnezeu!”.

„Privind declarațiile primarului Cherecheș, nu pot să spun decât că este absolut dezgustător și dezonorant ca o persoană publică să spună asemenea lucruri stupide, jenante, care îl dezonorează. Tot ceea ce face acest primar ar trebui să fie, în primul rând, în atenția celor care l-au votat. Urmează, anul viitor, o nouă rundă de alegeri și cetățenii ar trebui să se gândească serios la acest aspect!”, a punctat Maria Grapini care, în context, a reamintit faptul că acest primar a fost ales la alegerile din 2016 de alegătorii din Baia Mare deși era reținut pentru corupție.

În opinia eurodeputatului PUSL, acest tip de primar nu poate fi, în niciun caz, un model pentru comunitatea ale cărei interese ar trebui să le reprezinte.

„Cred, totuși, privindu-l pe primarul Cherecheș, ca și caracter, că va face tot ce poate să scape de condamnare. Au mai fost, din păcate, exemple ale unor edili care, după ce au primit genți cu bani ca mită, au scăpat cu o condamnare cu suspendare. Dacă justiția nu va începe să funcționeze în România, vom ajunge de râsul lumii”, a mai spus Maria Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, europarlamentarul umanist a dat ca exemplu întâlnirea interparlamentară din această săptămână, care a avut loc în Comisia pentru Libertăți Civile, cu prezența și a unor parlamentari din România, în care s-a pus, tranșant, problema infractorilor români care fug, după condamnare, în alte țări, și pe care, ulterior, nu-i mai puteam readuce în țară pentru executarea pedepsei.

“Această situație nu face altceva decât să strice imaginea României în lume și asta lovește și în mediul de afaceri, și în antreprenori, dar și în cetățenii români simpli care se duc, fie și ca simplu turiști, în alte țari. Punctul zero trebuie să fie, încă o dată, justiția, care trebuie, în sfârșit, să funcționeze. Acest gen de oameni, aceste personaje, nu mai trebuie, în niciun caz, alese în fruntea comunităților”, a conchis Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.