Panică la vârful PSD, PNL și USR. George Simion și AUR pun bazele unui pol suveranist!

Liderul AUR, George Simion, declară război și anunță că pentru un parlamentar plecat din partidul lui la o altă formațiune va lua doi membrii de la adversari. Între timp, șase parlamentari de la PSD, PNL și USR ar urma să se transfere în partidul lui George Simion, spun mai multe surse politice. Informația vine în contextul în care George Simion ar urma să formeze un pol suveranist. 

Primul care s-a înscris în AUR este senatorul PSD Călin Mătieș. Potrivit surselor, urmează încă trei parlamentari de la PSD, doi de la PNL și unul de la USR. Negocierile sunt încă în curs, însă informația pare să fi fost confirmată chiar de George Simion.

„Nu vă pot confirma vreun nume, dar atât să știe adversarii noștri politici: la un parlamentar plecat de la noi, voi lua doi de la ei.” a declarat liderul AUR.

George Simion a precizat că din noua alianță suveranistă vor face parte patru formațiuni politice: Alianța Național Țărănistă, condusă de Radu Ghidău, Partidul Republican condus de Marian Cucșa, Forța Identității Naționale, condusă de Ilan Laufer și Alianța Renașterea Națională, condusă de Peter Costea.

Potrivit liderului AUR, anunțul înființării polului suveranist va fi făcut săptămâna viitoare, într-o conferință la Parlament. Cele cinci formațiuni politice vor merge împreună la alegerile din 2024 ca alianță electorală.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.