Cătălin Drulă, revoltat de datoria publică uriașă. Îngheţarea cheltuielilor salariale şi prezentarea unui program de reducere a cheltuielilor, prioritară pentru liderul USR!

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, acuză Ministerul Finanţelor de încălcarea legii responsabilităţii fiscal bugetare, având în vedere că a publicat cu trei luni întârziere raportul semestrial privind finanţele României, care trebuia scos până pe 31 iulie.

Totodată, Drulă a declarat, pentru B1 Tv, că datoria publică a ajuns la 51,1% şi că, într-o astfel de situaţie, legea prevede îngheţarea cheltuielilor salariale şi prezentarea în cel mai scurt timp a unui program de reducere a cheltuielilor.

„Ce spune acolo? Că datoria publică a ajuns la 51,1% din PIB. Ce spune legea responsabilităţii fiscal bugetare? Că în acest moment ar trebui îngheţate cheltuielile salariale şi prezentat, în cel mai scurt timp, Parlamentului un program de reducere a cheltuielilor şi să se vină cu o lege care să îl şi implementeze”, a spus el.

Întrebat dacă sunt justificate solicitările de creşteri salariale din această perioadă, Drulă a răspuns că acest lucru „depinde de la caz la caz”.

„Eu sunt un fan al reformelor, ceea ce înseamnă că unii oameni merită mai mulţi bani (…) În instituţiile publice sunt nişte oameni extraordinari şi cu suflet mare, care ţin în spate acest stat şi care nu câştigă pe cât ar trebui. Dar este plin şi de loaze şi de toţi oamenii aduşi de partid, care fac un rău economiei româneşti, pentru că lipsesc acei oameni din economia privată, unde ar putea să contribuie”, a afirmat Drulă.

Liderul USR a susţinut că bugetul a fost unul „mincinos”, „cheltuielile au crescut fără număr” şi că „nu există nicio intenţie din reformă”. În acest sens a adăugat că „pensiile speciale sunt bine mersi la locul lor” şi că există „cazuri de risipă bugetară”, precum achiziţiile de maşini sau sinecuri de 10.000-12.000 de euro pe lună.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.