Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, mesaj tranșant: Cătălin Cherecheș va sta mai mult la închisoare dacă va fi prins!

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că legea prin care persoanele care se sustrag de la executarea condamnării li se adaugă o nouă pedeapsă i se va aplica şi primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

„Luni a fost dezbătut de Camera Deputaţilor, cameră decizională, proiectul de lege privind evadarea, iniţiat de Ministerul Justiţiei. După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare. O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încearcă să scape de pedeapsa dată de o instanţă din ţară”, a afirmat Alina Gorghiu, luni, într-o declaraţie de presă.

„Cel mai recent exemplu este Cătălin Cherecheș. Pentru că mulţi m-aţi întrebat, vă spun că legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheş, cât şi oricărui fugar (indiferent de numele lui) care în termen de şapte zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei”, a explicat ministrul Gorghiu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.