Produse naturale, de înaltă calitate, care pot ajuta la pierderea în greutate

Mai multe studii ale cercetătorilor au arătat că obezitatea are un impact negativ asupra sănătății organismului din mai multe puncte de vedere. În ziua de azi se pune accent pe tratamentele de slăbire, pe produsele nutriționale concepute pentru a facilita pierderea în greutate și pe potențialele beneficii metabolice ale acestora.

Obezitatea este numită oficial boală de Asociația Medicală Americană (AMA) și de aceea tratamentul ei a fost luat în serios de medici și nutriționiști. În SUA, obezitatea afectează aproximativ 93,3 milioane de oameni.

Pericolele obezității – Ce boli pot fi declanșate?

Excesul de greutate poate duce la boli ale sistemului cardiovascular, boli ale sistemului endocrin, boli oncologice și boli ale sistemului musculo-scheletic. Persoanele care suferă de obezitate au un risc mai mare de îmbolnăvire. Ele au mai multe șanse de a suferi de:

  • Cancer, boli de ficat, boli ale vezicii biliare, tulburări psihice
  • Hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică din cauza creșterii numărul de țesuturi care au nevoie de alimentare cu sânge pe fondul creșterii greutății corporale
  • Osteoartrită, dureri de articulații, deformări ale coloanei vertebrale
  • Diabet din cauza rezistenței la insulină sau a insensibilității țesuturilor corpului la acest hormon.

Cercetătorii au observat de mult timp o asociere puternică între grăsimea corporală și dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2, de aceea ei recomandă scăderea în greutate și arată că asta poate reduce semnificativ și riscul de diabet, pentru că se îmbunătățește controlul glucozei și astfel se produce remisia bolii.

În plus, s-a constatat și faptul că oamenii care trăiesc cu obezitate interacționează în mod frecvent cu medicii pentru diagnosticarea unor probleme de sănătate pe care le au și din cauza greutății corporale mari. Discuțiile cu aceștia sunt sensibile mai ales în ceea ce privește evaluarea obezității, a cauzelor și oferirea de opțiuni de tratament.

Statisticile arată că la peste 58% dintre oamenii cu obezitate, cauza bolii este stilul de viață nesănătos, iar două treimi dintre ei au fost de acord că obezitatea necesită tratament.

Soluții pentru a pierde în greutate

Multe persoane supraponderale caută diferite opțiuni de slăbire cât mai eficiente, rapid și care nu necesită prea mult efort. Cel mai mare succes îl au remediile care oferă rezultate sigure, care sunt combinate însă și cu o alimentație adecvată.

Pierderea în greutate se poate realiza printr-un stil de viață sănătos, respectiv prin activitate fizică regulată, alimentație echilibrată și rațională, respectarea un program de dietă și examinări preventive. De multe ori, obezitatea se poate trata sub îndrumare profesională primită de la un nutriționist cu experiență în pierderea în greutate. Desigur aici este vorba despre persoanele care au comorbidități asociate cu obezitatea.

În ziua de azi multe persoane urmează diete sau programe de slăbire care oferă o abordare personalizată a pierderii în greutate. Uneori însă este nevoie de un regim de slăbire recomandat de medic, de un program care include și o combinație de teste metabolice și analize de sânge, dar și recomandări privind activitatea fizică, nu doar dieta.

Pentru o gestionare a greutății corporale se pot folosi anumite suplimente alimentare, shake-uri nutritive, batoane speciale care ajută la slăbire. Astfel de produse nutriționale sunt eficiente în gestionarea obezității și sunt prezentate în porții adecvate, ceea ce facilitează gestionarea aportului caloric.

Conform unui studiu in 2015, obezitatea a fost asociată cu durerea cronică, iar cercetătorii au sugerat că un bun remediu ar putea fi uleiul CBD, ce are proprietăți de calmare a durerii și de reducere a inflamației. Acest ulei poate sprijini eforturile oamenilor de scădere în greutate și se poate găsi pe https://ulei-cbd.ro/.

Cannabidiolul CBD are potențial de a regla apetitul, de a suprima pofta de mâncare și de a ajuta în gestionarea greutății. De asemenea, el este folosit în multe probleme de sănătate, pentru reducerea stresului, anxietății, insomniei, etc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.