Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: România nu a avut niciun sprijin timp de zece ani, ca urmare a prezenței președintelui Iohannis în Consiliul European!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că și-ar dori, ca român, ca țara noastră să dețină președinția Consiliului European însă nu consideră că președintele Iohannis ar reprezenta o soluție în acest sens, atâta timp cât, ca membru în Consiliu, acesta nu a făcut nimic bun pentru România!

Declarația eurodeputatului Grapini vine în contextul în care actualul președinte al Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că își va da demisia din această funcție și va candida la alegerile europarlamentare din 2024.

“Din mai, de când începe campania pentru europarlamentare, se va vacanta funcția de președinte al Consiliului European. Deși, ca român, ar trebui să mă bucur dacă țara noastră ar prelua această importantă funcție, ca politician, nu pot să fac acest lucru. Motivul este simplu: România nu a avut niciun sprijin timp de zece ani, în urma prezenței președintelui Iohannis în Consiliul European. Pentru că știm cu toții că nu și-a folosit niciodată acel cartonaș de arbitru, de veto, prin intermediul căruia putea să negocieze pentru România teme importante precum aderarea la Spațiul Schengen”, a punctat Maria Grapini.

Europarlamentarul umanist a mai spus că, în condițiile în care este membru în PE din 2014, a discutat personal cu președintele Iohannis, la reprezentanța permanentă, și i-a solicitat acestuia să se comunice poziția de țară, față de temele importante dezbătute la nivel european.

“Noi, ca europarlamentari, când ne ducem în plen ca să votăm o directivă sau un regulament, fie că vorbim despre migrație, despre energie, sau despre o altă temă importantă, trebuie să avem o poziție de țară. Și cum nu o avem, cei 33 de eurodeputați votează după cum le dictează partidele din care fac parte, ceea ce nu este normal! Noi trebuie să avem un singur proiect important, și anume, cel al României!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.