Premierul a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor. Continuarea investițiilor în municipii, o prioritate pentru Ciolacu!

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut joi o întâlnire în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România. Discuțiile au fost axate pe modul în care Guvernul poate susţine, în continuare, activitatea autorităţilor locale.

Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu primarii municipiilor! De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a discutat și despre finanţarea proiectelor de dezvoltare derulate de autoritățile locale cu fonduri accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programul „Anghel Saligny” şi prin Planul Naţional de Investiţii.

Reprezentanții Asociaţiei Municipiilor din România au solicitat până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuţiei bugetare la nivelul administraţiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curţii Constituţionale privind măsura de redirecţionare a banilor încasaţi din impozite locale, se arată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Potrivit sursei citate, premierul și ceilalți reprezentanți ai Guvernului au evaluat această propunere.

”Dorinţa Guvernului este ca oportunităţile de finanţare prin fonduri europene şi prin programe naţionale să poată fi valorificate în continuare prin investiţii, iar continuarea proiectelor asumate este esenţială în acest sens”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a solicitat Asociaţiei Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, urmând ca în baza acesteia, în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare şi sursele de finanţare.

La discuţiile cu reprezentanţii municipiilor din România care a au avut loc joi au participat, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Veştea, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.