George Simion, mesaj tranșant la Iași: Anul acesta este anul victoriei!

Președintele AUR, George Simion, a declarat miercuri, 24 ianuarie, la Iași, că acum 165 de ani, oameni adevărați ai neamului nostru viteaz au reușit să dea acestui popor propriul stat, subliniind faptul că astăzi, la capitolul suveranitate națională, stăm mai slab.

„Acum 165 de ani, oameni adevărați ai neamului nostru viteaz au reușit să dea acestui popor propriul stat. Mai mic la început – nu cuprindea Suceava, nu cuprindea Chișinăul, nu cuprindea Sibiul, nu cuprindea Alba Iulia, nu cuprindea Timișoara. Însă a durat aproximativ 60 de ani și am avut și Chișinăul și Cernăuțiul și Suceava și Alba Iulia și Timișoara.

Este foarte important să înțelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mișcării suveraniste Alianța pentru Unirea Românilor, este o continuare a acelei mișcări suveraniste. Este foarte important să înțelegem că în momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internațional și am putut avea guvern propriu, după aceea monedă, după aceea am putut emite pretenții asupra celorlalte teritorii ocupate și locuite dintotdeauna de conaționalii noștri, atunci a fost un început. Astăzi, la capitolul suveranitate națională, stăm mai slab”, a spus președintele AUR.

George Simion a precizat, în cadrul discursului susținut la conferința „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”, că nu înțelege cum ne-am trezit astăzi cu „breasla covrigarilor care ne conduce”. „Nu înțeleg pentru că de la Buzău avem oameni de seamă. L-a avut țara pe primul ministru Alexandru Marghiloman. A avut partida conservatorilor. Astăzi o avem pe colega noastră Elena Năstăsoiu, care a dat țării generații după generații de oameni care astăzi apără România. Ne-am trezit cocoțat cu un fals revoluționar – nu știu ce revoluționar e ăsta care de frica mulțimilor nu vine astăzi la Iași, cum nu vine niciodată Klaus Iohannis. Să le fie rușine pentru asta”, a completat acesta.

Președintele AUR a anunțat că programul AUR dedicat zilei Unirii Principatelor începe prin conferința „Arc peste timp: 1859 – 2024. 165 de ani de suveranitate”, „după care vom porni, după ce ne vom prinde în hora unirii, în marșul unirii. Nu participăm la bâlciul lor, nu participăm la înscenările lor. Noi suntem AUR și avem altă țintă decât Iohannis și Ciucă”.

„Astăzi, o să îi scutim pe acești guvernatori, pe acești administratori slabi, pe acești conducători vremelnici ai României, de prezența noastră. Să se huiduie ei între ei, să facă bâlci, să facă ce vor ei – ei între ei”, a mai spus George Simion.

În încheiere, liderul AUR a afirmat că „anul acesta este anul victoriei”. „Și pentru că suntem în fiecare an aici, la Iași, din ce în ce mai mulți și pentru că este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate națională, am încredere în fiecare dintre voi că veți merge până la capăt, de acum din ianuarie și până în decembrie”, a conchis George Simion.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.