Siropul natural care te scapă rapid de tuse!

În sezonul rece, tusea este o problemă care ne poate da extrem de multe bătăi de cap. Din fericire, dacă vrei să eviți medicamentele, există un remediu naturist care te va scăpa de boală în doar câteva ore. Medicul Mihail Pautov a explicat cum îl poți prepara chiar la tine în bucătărie.

Tusea reprezintă un reflex al organismului care contribuie la eliminarea corpurilor străine, mucusului și altor substanțe iritante din căile respiratorii. Este un mecanism esențial de apărare care asigură protecția împotriva infecțiilor și altor probleme respiratorii.

Există diverse cauze ale tusei, inclusiv infecții respiratorii precum răceala, gripa, bronșita sau pneumonia, alergii, refluxul gastroesofagian (GERD), astm, fumatul, administrarea anumitor medicamente și afecțiuni pulmonare cronice.

În timpul sezonului rece și nu numai, mulți oameni se confruntă cu tusea seacă, o formă iritantă și lipsită de mucozități, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă. Aceasta poate fi tratată în mod natural cu remedii precum mierea cu lămâie pentru tusea seacă. Această combinație este o alternativă perfectă pentru siropul de tuse de la farmacie.

„Pur și simplu storci zeama de la o lămâie într-un pahar și pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 30 de minute câte o linguriță pe care încerci să o mesteci și înghiți cât poți tu ce încet. Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine, pentru că bine nu îți face deloc. Asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea mucusului și ăsta e cel mai bun sirop. Mierea are proprietăți bactericide, deci o să omoare anumiți microbi, o să lubrefize mucoasele și o să le calmeze”, a precizat dr. Mihail Pautov.

Tusea, la fel ca alte reflexe naturale precum strănutul sau clipitul, are un rol benefic pentru organism. Ea protejează căile respiratorii și plămânii împotriva unor iritanți cum sunt substanțele alergene, bacteriile sau virusurile, notează medicool.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.